Trötthetsvärk i nacke och skulderblad

Här hittar du länken till en film med tre bra rörelser att göra vid trötthetsvärk i nacke och skulderblad. De kan göras både när man fått besvär, men även i förebyggande syfte eller vid småkänning att det nu är på väg.

Den första övningen är en stretch av den muskel som är en stor bov i att försätta oss i en felaktig hållning för överkroppen; bröstmuskulaturen. En ökad spänning och styvhet i den muskeln drar axlarna framåt. Detta är ogynnsamt för vår bröstryggsmuskulatur som då hamnar i förlängt läge och jobbar statiskt med att hålla emot bröstmuskelns drag.

Genom att stretcha bröstmuskulaturen först minskar spänningen och draget av axlarna framåt. Detta resulterar dels i att kroppen befinner sig i en bättre position för övriga rörelser, dels kan axlar/skuldror slappna av lite från sitt statiska arbete. Nu är kroppen i ett bättre läge att få igång cirkulationen i skuldermuskulaturen och jobba in nacken i en bättre position.

Tänk på att röra dig för hälsa, styrka och en tålig kropp!

Må gott,
Shirin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: